Andreas Verkerk
Andreas Verkerk – Constructeur

“Vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen”

Andreas Verkerk (31) kwam in 2017 binnen als Junior Tekenaar bij Aveco de Bondt. Inmiddels is hij na een tussenstap als senior BIM-Modelleur doorgegroeid in de functie van Constructeur. “Aveco de Bondt stimuleert je te blijven ontwikkelen en elke dag beter te worden.” 

Afwisselend en uitdagend werk

“Ik werk constructies uit voor onder meer woningen, hoogspanningsstations en bruggen. Het appartementencomplex Signatuur De Dame aan de Loolaan in Apeldoorn is hiervan een mooi voorbeeld. Bijzonder aan dit complex is dat er geen heipalen nodig waren vanwege de uitstekende draagkracht van de bodem. In plaats daarvan is gekozen voor een plaatfundering. Elk project is weer anders, met andere constructietypen en uitdagingen. Die afwisseling maakt het werk leuk.”

Veel oog voor ontwikkeling

“Toen ik hier in 2017 binnenkwam had ik nog geen (werk)ervaring als Modelleur. Om een vliegende start te maken bood Aveco de Bondt mij daarom een basiscursus Revit aan. Vervolgens heb ik ‘on the job’ veel geleerd, mede dankzij behulpzame collega’s waar ik altijd terecht kon met vragen. Aveco de Bondt stimuleert ook dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo wil ik graag aanhaken in de VO- en DO-fase, om met architecten, constructeurs en aannemers mee te denken over het constructief ontwerp. Daarom heb ik de constructeursopleiding aan de HTI in Amsterdam gevolgd en met succes afgerond. Aveco de Bondt faciliteert dit volledig voor mij.”

Informele bedrijfscultuur

“Aveco de Bondt is met circa 500 medewerkers en 6 vestigingen door heel Nederland best een groot ingenieursbureau. Het voordeel is dat je daardoor aan mooie projecten werkt en alle faciliteiten goed geregeld zijn. Tegelijkertijd voelt het niet massaal. In de business unit Constructies werken ca. 50 collega’s. Hiervan werken er 30 in Holten, die ken ik allemaal persoonlijk en de sfeer is informeel en gemoedelijk. Aveco de Bondt geeft je het vertrouwen jouw werkzaamheden in te richten op een manier die bij jou past. Aveco de Bondt zorgt daarbij zowel thuis als op het werk voor een goede werkplek.”

Ruimte voor eigen inbreng

“Wat ik ook wel kenmerkend vind voor Aveco de Bondt, is de ruimte die er is om met ideeën te komen. Kijk je anders tegen iets aan, denk je dat het beter kan of een andere werkwijze efficiënter is? Dan moedigen ze je aan om daarmee aan de slag te gaan. Ook als je er nog niet zo heel lang werkt. Zo heb ik in samenspraak met collega’s een modelleerwijze gestandaardiseerd en gedocumenteerd. Deze modelleerwijze is volledig ingericht op het BIM-proces voor alle vestigingen. De vrijheid die ik hier ervaar zorgt ervoor dat ik mij op een plezierige manier kan ontwikkelen en bijdraag aan het succes van dit mooie bedrijf.”

Lijkt je dit iets?

Senior Constructeur Bouwkundige Constructies

Senior Constructeur Bouwkundige Constructies

Nieuwegein; Holten; Eindhoven
  • Constructies
  • 32 – 40
  • Ervaren Professional
Bekijk vacature
Senior Projectleider/Adviseur Bouwconstructies

Senior Projectleider/Adviseur Bouwconstructies

Eindhoven; Nieuwegein; Holten
  • Constructies
  • 32 – 40
  • Ervaren Professional
Bekijk vacature
Senior Projectmanager Civiele Constructies

Senior Projectmanager Civiele Constructies

Nieuwegein; hybride
  • Constructies
  • 32 – 40
  • Ervaren Professional
Bekijk vacature