Fabien Pas
Fabien Pas – Corporate Recruiter

“Maak kennis met Fabien!”

Interview met Fabien Pas

Interview met Fabien Pas

Maak kennis met Fabien! Als corporate recruiter is ze sinds begin dit jaar werkzaam bij Aveco de Bondt. Ze houdt zich vooral bezig met het werven van nieuwe kandidaten, en is altijd druk in de weer om het beste nieuwe talent aan ons bedrijf te koppelen.

Wat is jouw functie bij Aveco de Bondt?
Ik ben corporate recruiter, ik houd me vooral bezig met het hele recruitmentproces bij Aveco de Bondt. Dat doen we op dit moment met twee mensen, Edgar en ik. Edgar is meer op strategisch niveau bezig en ik operationeel, met een klein haakje naar het strategische deel.  

Wat trok jou precies aan, aan het bedrijf?
Wat mij aantrok aan Aveco de Bondt is dat je voor een groot bedrijf met meerdere divisies gericht aan het werk kan. Om zo de juiste mensen te koppelen aan de openstaande vacatures. Ik kom zelf uit de uitzendbranche, waar ik veel heb gewerkt met verschillende stakeholders. Het is fijn dat ik nu gefocust voor één organisatie werk, zo leer je een bedrijf ook beter kennen. Doordat Aveco de Bondt werkt met diverse businesslines zijn de werkzaamheden wel breed, waardoor ik veel in gesprek ben met diverse mensen binnen het bedrijf.

En hoe zien jouw werkzaamheden eruit?
Ik ben vooral druk met het zoeken van nieuwe kandidaten. Maar ik houd me ook bezig met intakes, het schrijven van vacatureteksten, gesprekken met managers en natuurlijk het contact met de uitzendbureaus waar wij opdrachten uitzetten. 

Ik vind het ook heel leuk om met collega’s die net zijn gestart bij Aveco de Bondt te evalueren hoe zij hun startperiode ervaren. Samen kijken we hoe zij hun plek zien binnen de organisatie. Welke mogelijkheden zijn er? En ik probeer ook scherp te kijken naar functies die eventueel vrij komen in de toekomst.

Wat vind jij hierin het leukste onderdeel van jouw functie? Waarin kom jij het beste tot je recht?
Het leukste onderdeel vind ik om in contact te zijn met mensen. Dit kunnen potentiële kandidaten zijn, collega’s maar ook de bureaus waarmee we samenwerken. Inhoudelijk vind ik het sparren over het werven van nieuwe mensen het leukst. En hoe zetten we bijvoorbeeld social media hiervoor in? Het toepassen van een specifieke ‘search’ wijze en het slim inzetten van je netwerk op LinkedIn, dat is wat mij op dit moment het meeste aanspreekt.

Wat geeft jou energie in je werk?
Ik vind het heerlijk dat er veel vrijheid is, er is ruimte voor eigen initiatief en ik mag veel ideeën bedenken en ook daadwerkelijk toepassen. Dan is het natuurlijk helemaal leuk als je dat terugziet in de resultaten. De organisatie juicht die creativiteit alleen maar toe, dat geeft veel energie!

Hoe zou jij de bedrijfscultuur omschrijven van Aveco de Bondt?
De sfeer is heel nuchter en open. Iedereen werkt hier met een passie en doet iets wat hij/zij echt leuk vindt. Het wordt aangemoedigd om je ideeën te delen. Daarnaast biedt het tijd- en plaatsonafhankelijk werken veel vrijheid. Ik merk dat ook in de vele recruitmentgesprekken, dat mensen daar tegenwoordig behoefte aan hebben. Ik vind dat Aveco de Bondt een moderne blik heeft op de werkruimte, ze behouden oudere werkwijzen maar combineren deze met tools en structuren van nu.

En wat maakt Aveco de Bondt een fijne werkgever?
Voor mij is dat het stukje vrijheid en ontwikkeling. De collega’s met wie je samenwerkt en goed contact onderhoudt, die je altijd kunt bellen als je iets nodig hebt of wanneer je behoefte hebt aan een goed gesprek. Wat ik ook erg waardeer, is dat er binnen de organisatie echt gekeken wordt naar wat je leuk vindt. Een hele persoonlijke aanpak hanteren ze hierin. Waarin wordt besproken waar je de komende jaren naartoe wilt. Wil je je ontwikkelen binnen deze functie of wil je juist grotere stappen maken en doorgroeien naar een hogere functie? Het is fijn om hier soms even bij stil te staan.

Hoe ervaar je zelf het loopbaanperspectief binnen het bedrijf?
Er zijn veel mogelijkheden. Je kan als corporate recruiter bijvoorbeeld doorgroeien naar een HR Business Partner. Als ik voor mezelf spreek, wil ik me in de toekomst meer gaan richten op employee-branding. Of juist meer marketingwerkzaamheden oppakken binnen de afdeling recruitment. Als je een doel voor ogen hebt, dan denkt de organisatie daarin actief met je mee.

Het is dus eigenlijk een werkgever waar je voor de lange termijn goed zit?
Ik zie me hier de aankomende jaren nog werken. Ik kan hier genoeg stappen maken en groeien, zodat ik telkens weer mijn werk kan verbreden.