Robbert van Neer
Robbert van Neer – Adviseur Bodem & Duurzaamheid

“Het leukste aan mijn werk vind ik de samenwerking!”

Wat doe je precies bij Aveco de Bondt?
Ik ben begonnen als bodemadviseur, een erg fijn vakgebied om mee te starten. Dit komt doordat we hier zowel complexe grootschalige als kleinschalige projecten uitvoeren. In zekere zin doorloop je voor beiden dezelfde stappen, waardoor je al snel alle facetten van projectmatig werken leert kennen. Dit onderdeel vond ik dan ook beter bij mij passen dan de inhoud, daarom ben ik me meer op de coördinatie gaan richten. Zo werk ik nu ook aan een groot CSR dataregistratie project binnen de afdeling Duurzaamheid, waarbij we als Aveco de Bondt een coördinerende rol innemen.

Hoe ben je terecht gekomen bij Aveco de Bondt?
Destijds kwam ik op gesprek, heel vrijblijvend, waarin ik meer te weten kwam over wat Aveco de Bondt precies doet. Het is natuurlijk een bedrijf met een breed arsenaal aan afdelingen en werkzaamheden, dus het gesprek hielp om duidelijk te krijgen wat er eventueel bij mij zou passen. Op de afdeling Bodem bleek een geschikte vacature te zijn, dat sprak me aan en zo ben ik begonnen bij Aveco de Bondt.

Een week op jouw werk, hoe ziet dat eruit?
Het is heel afwisselend, omdat ik voor verschillende afdelingen werkzaamheden verricht. Voor Bodem is dat de planning en coördinatie, offertes opstellen maar ook de afstemming met veldwerkers en onze opdrachtgevers. Wat ik leuk vind aan Bodem is de integrale aanpak. Doordat er best veel raakvlakken zijn met de andere afdelingen, kom je vaker met collega’s in contact uit andere vakgebieden. Zo leer je steeds meer mensen binnen de organisatie kennen.

Het project bij afdeling Duurzaamheid is vooral datagericht, waarbij de focus ligt op het optimaliseren van het dataregistratie proces. Dat project raakt ook veel verschillende thema’s, waardoor hierin ook veel afwisseling is te vinden. Daarnaast verricht ik ondertussen ook wat meer sturende werkzaamheden, zoals voortgangsoverleggen, planning en taakverdeling.

“Het leukst vind ik om samen te werken”
De inhoud en projectmatige kant van mijn functie vind ik interessant, maar het meeste plezier haal ik uit de samenwerking. Het menselijke aspect vind ik sowieso erg boeiend. Als er dan een project is waarin we allemaal op één lijn zitten en goed weten wat we van elkaar verwachten, dan kan je zo’n project vanuit een bepaalde vrolijke flow uitvoeren. Ik krijg ook veel energie van de sfeer op kantoor. Het collegiale!

Een laagdrempelige sfeer, waar je makkelijk kan communiceren
Op kantoor bestaat een gemoedelijke sfeer, laagdrempelig. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om met mijn teamleider of manager te communiceren. Wat ik wel mooi vind is als mensen helemaal authentiek zichzelf zijn en zich niet te veel aanpassen aan de omgeving. Wat gekkigheid meenemen naar kantoor, dat zou van mij nog wat meer mogen.

Veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling
Je krijgt veel vrijheid om zelf je planning in te delen, dat vind ik heel fijn. Ook vind ik het mooi dat Aveco de Bondt steeds meer ruimte biedt om stil te staan bij je welzijn. De afgelopen 2 jaar heb ik bijvoorbeeld het "Talentmanagement” traject mogen volgen, dan kom je met een groepje collega’s regelmatig samen en bespreek je allerlei situaties die van toepassing zijn op het werk. Door het volgen van dit soort trainingen word je steeds meer bewust van situaties die je belemmeren. Hoe meer je deze situaties en je gedragspatronen hierin begint te herkennen, hoe vrijer en leuker het werk uiteindelijk wordt.