Petri Krijnen
Petri Krijnen – Adviseur Stedelijk Water

“We creëren samen oplossingen!”

Werken Bij… We stellen je graag voor aan Petri Krijnen!
Woonachtig in Hoogeloon, dicht in de buurt bij Eindhoven, woont Petri samen met haar vriend en houd je vast… zelfs met 2 (mini) varkentjes. Ze werkt sinds 2 jaar bij Aveco de Bondt als adviseur Stedelijk Water, waarbij ze zich bezighoudt met veel verschillende projecten.

Hoe ben je destijds terecht gekomen bij Aveco de Bondt?
Tijdens mijn afstudeerstage, had ik een case waarbij Aveco de Bondt betrokken was (toen nog Wareco). In deze periode leerde ik het bedrijf beter kennen en kwam ik erachter dat het goed aansloot op mijn diverse interessegebieden. Eenmaal afgestudeerd, heb ik gesolliciteerd en zo is mijn start bij het bedrijf begonnen.

Waaruit bleek dat jouw interessegebieden goed aansloten bij Aveco de Bondt?
Ik heb mijn master gedaan in Civiele Techniek aan de TU Delft, met een specialisatie in watermanagement. Daarvoor studeerde ik aan de Universiteit Utrecht waar ik mijn bachelor in Aardwetenschappen heb behaald. Deze studies zijn vooral erg inhoudelijk en gericht op processen, ik vind het dan ook leuk om dit toe te passen in de echte wereld. Dat kan heel goed bij Aveco de Bondt. Je ervaart hier de combinatie van inhoudelijke materie, maar wel de interactie met mensen en de leefomgeving.

Toen ik begon bij Aveco als junior, raakte ik meteen betrokken bij veel verschillende processen. Je maakt het project mee van begin tot eind waardoor je als starter direct veel kan leren. Dat vond ik heel waardevol! En op de vestiging in Eindhoven, waar ik veel zit, werk je erg veel samen met de collega’s van de andere afdelingen. Ik houd mij dan bijvoorbeel bezig met een rioolontwerp, waar de afdeling Infra ook taken in oppakt. Dat integraal samenwerken is naar mijn mening echt een meerwaarde van het bedrijf.

Een weekje meekijken op jouw werk, hoe ziet dat eruit?

Een weekje meekijken op jouw werk, hoe ziet dat eruit?

Ik werk voornamelijk zelfstandig binnen een team, waarin ik aanhaak binnen veel diverse projecten. Dit houdt in dat mijn taken ook heel variërend zijn, die veelzijdigheid in mijn werk vind ik heel leuk. Sinds een tijdje doe ik ook meer projectleiderstaken, waardoor ik meer verantwoordelijkheid heb. Het is fijn dat je dan wel altijd kan schakelen met collega’s, of het nou is om te overleggen of sparren. Die ruimte is er altijd. Een groot voordeel van mijn werkweek is dat het nooit het zelfde is, er is veel afwisseling en flexibiliteit.

Wat maakt jouw functie interessant?
Vooral dat ik ook echt iets maak waarmee we oplossingen creëren! Hierin krijg je veel de ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast vind ik de afwisseling fijn in mijn functie, de ene keer zit ik bij grondwater het volgende moment ben ik in contact met gemeentes of aannemers. Het is soms heel technisch en inhoudelijk, maar ook heel vaak adviserend. Ik mag regelmatig naar projecten toe, waardoor je nog een beter beeld krijgt bij wat er daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Dit is z’n totaliteit zorgt voor een mooie balans denk ik.

Hoe zie je jouw toekomst binnen het bedrijf?
Ik ben zo veel aan het leren, waardoor ik me snel aan het ontwikkelen ben. Zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak, Aveco de Bondt faciliteert hierin veel mogelijkheden. Dit uit zich in het volgen van een Talent Management programma, je ontdekt hier veel over jezelf. Je leert hoe je bijvoorbeeld initiatief kan tonen in je werk, hoe je kan relativeren en dat je soms wat bewuster gaat nadenken over jezelf. Op dit moment zit ik helemaal op mijn plek en heb ik veel zin om te ontdekken hoe mijn toekomst bij het bedrijf eruit gaat zien!