Sebastiaan Tjoink
Sebastiaan Tjoink – Stagiair

“Zo veel kennis onder één dak is heel interessant.”

Sebastiaan komt uit Markelo, is 19 jaar oud, en hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra op het ROC van Twente, voorheen beter bekend als de MTS. In zijn laatste jaar moet Sebastiaan stage lopen bij een ingenieurs/adviesbureau. Hij is afgelopen november gestart bij Aveco de Bondt.

Vanuit huis heeft Sebastiaan al het een en ander meegekregen van het vak. Dit komt door zijn opa, die was uitvoerder in de spoorbouw. Hierdoor wist Sebastiaan van jongs af aan al dat hij hier ook iets mee wilde doen! Naast zijn opa, is ook zijn vader werkzaam in de bouw. Het zit dus echt in het DNA van de familie.

Wat doet hij allemaal precies?
Sebastiaan heeft gekozen voor de weg- en waterbouw specialisatie, waarin hij de wegenbouw het meest interessant vindt. En dan met name de binnenstedelijke revisies, zoals rioleringsbeheer en rioolonderhoud. Voor zijn stage moet Sebastiaan een lijst met competenties voltooien, waaronder het maken van een onderhoudsplan. Hij doet nu volop ervaring op bij Aveco de Bondt, waardoor hij een goed beeld krijgt van het werk bij een ingenieursbureau.

Projectleider Jan Willem Veldkamp is zijn stagebegeleider en ontwerper Wim van der Burgt is de buddy van Sebastiaan, die begeleidt hem tijdens zijn stage. “Het is wel heel fijn dat je met mensen mee kan lopen, die zo veel ervaring hebben. Je kan sowieso bij dit bedrijf heel makkelijk bij iemand naar binnen stappen om vragen te stellen. Dat zorgt ervoor dat ik mijn opdrachten soepel kan maken, dat is heel fijn.”

Aankomend jaar gaat Sebastiaan zijn eindexamen doen, en hij kijkt nu al uit om te beginnen met werken. “De theorie, praktijklessen en stages die ik heb volbracht hebben me een goed beeld gegeven van het werkveld. Nu wil ik graag deze kennis verder uitbreiden in de praktijk, door lekker te gaan werken! Ik ben destijds met de opleiding begonnen met het idee dat ik na de studie kan starten als uitvoerder. Want als je iets ontwerpt moet je ook weten waar je het over hebt, daarom wil ik eerst goed begrijpen hoe het praktische gedeelte in elkaar zit. Later wil ik me dan eventueel door ontwikkelen naar een functie op kantoor, zoals misschien hier bij Aveco de Bondt.”

Wat vind je van stage lopen bij Aveco de Bondt?
"De sfeer is heel toegankelijk, informeel en er zijn korte lijnen. De deur staat 'letterlijk' altijd open, dus ik kan veel vragen aan collega’s. Maar zij komen ook bij mij, gewoon even een praatje maken of ze laten mij weten dat als ik vragen heb ik bij ze terecht kan. Daarnaast is het ook heel interessant dat er zo veel kennis onder één dak zit. Waardoor je zelf nog meer kan leren over het vakgebied. Ik ben erachter gekomen dat ik calculeren bijvoorbeeld heel leuk vindt, daar kan ik dan in de toekomst misschien nog iets mee doen!”