Tom Relker
Tom Relker – Business Unit Manager Constructies

“Het integrale werken is een groot pluspunt!”

Tom Relker

is 35 jaar en werkt sinds mei van 2023 bij Aveco de Bondt. Na een tijd gewerkt te hebben in het westen en zelfs in het buitenland, keerde hij afgelopen zomer met zijn gezin terug naar het oosten. Zijn eerste maanden bij Aveco de Bondt zitten erop, hoe is het Tom vergaan?

Met een achtergrond als opgeleid constructeur, kwam Tom er al snel achter dat hij niet alleen bezig wilde zijn met complexe berekeningen. Hij is een mensenmens die graag in contact staat met zijn collega’s en de klant. Gelukkig maar! Want in zijn werk komt dit goed van pas.

Nadat hij zijn bachelor HBO Bouwkunde heeft behaald op Saxion Hogeschool Enschede, is Tom verder gaan studeren op de TU Eindhoven voor zijn master. Toen hij deze heeft behaald vertrok hij naar het westen om te starten met zijn carrière, om vervolgens enkele jaren ervaring in het buitenland (Azië en Midden-Oosten) op te doen. Mede door de Corona pandemie hield zijn buitenlandavontuur op. Maar hoe kwam Tom terecht bij Aveco de Bondt? Het bleek maar weer eens een klein wereldje te zijn. Gezien een studiegenoot hem benaderde, die destijds bij Aveco de Bondt werkte, met de vraag of hij interesse had.

“De eerste maanden bij Aveco de Bondt voelde als een warm welkom, waarbij de collega’s veel interesse toonden. In het begin was ik vooral gefocust op acquisitie, om zo mijn eigen projecten binnen te halen. Je wordt heel erg vrij gelaten, wat ik als erg prettig ervaar. Je kan op je eigen manier de werkzaamheden binnen je functie vormgeven en uitvoeren. Maar ook het tijd- en plaats onafhankelijk werken speelt daarin een rol. De keuze uit thuiswerken of fysiek op één de vijf kantoren, waarbij je tegelijkertijd ook het hele land door reist voor afspraken. Die diversiteit is heel dynamisch en geeft veel uitdaging.

Het integrale werken is een groot pluspunt, heel veel kennis zit bij elkaar waardoor we een breed scala aan projecten kunnen oppakken. Voor een constructeur ben ik sociaal ingesteld, ik vind het leuk om met mensen te werken. Die balans vond ik in mijn rol als projectleider erg prettig. Want aan de ene kant stuur ik intern een team aan, waarin we samen regelmatig in overleg zijn, en het sociale aspect dus ook belangrijk is. Vervolgens vertel ik extern het verhaal, ik ga naar de klanten toe en leg hen het plan en onze visie uit. Op deze manier zijn de elementen constructief en sociaal met elkaar verweven, en daar krijg ik veel energie van!”

Sinds 1 maart heeft Tom een nieuwe functie als Business Unit Manager van de constructieve afdeling. Het afgelopen jaar is hij sterk gegroeid in zijn functie als projectleider, waardoor hij nu deze mooie vervolgstap kan maken bij Aveco de Bondt. Hij zal verantwoordelijk zijn voor 50+ collega’s, bestaande uit projectleiders, constructeurs en modelleurs.

“Na een aantal maanden werkzaam te zijn als projectleider deed de kans zich voor om deze nieuwe rol aan te grijpen. Met veel enthousiasme mag ik het constructieve team aansturen. Ik hoop dan ook om samen met mijn collega’s de bedrijfsdoelen te bereiken en onze organisatie te laten groeien.”

We wensen Tom veel succes met deze nieuwe uitdaging!